Címkék

, , , ,

A gyógyszergyártók összeesküvése az egyik legkedveltebb konteó, számos változatban terjed. Olykor ez általánosságban, mindenfajta gyógyszer gyártására, forgalmazására vonatkozik, de talán legnépszerűbb a rákgyógyszerekkel, kemoterápiás készítményekkel összefüggésbe hozni a titkos tevékenységet. A konteókban megfogalmazott tételek, célok is változatosak: legmerészebb talán az emberiség kiirtására, de legalábbis a népesség csökkentésére vonatkozó elmélet (“direkt mérgeznek minket, kell a hely másoknak, nincs már elég hely a Földön ennyi embernek”). Másik ismert konteó, amely szerint a rák gyógyszere már ismert, készen áll, de azt eltitkolják, mert ennek bevezetésével a gyógyszergyártók elesnének a régebbi készítmények által generált haszontól. Ennek egy változata, amely szerint hatékony és olcsó természetes gyógymódok, gyógynövények állnak rendelkezésre, de a Big Pharma eltitkolja, elnyomja ezeket. A legvisszafogottabb talán az a teória, amely szerint olyan nagyon nem is törik magukat a gyógyszergyártók a hatásos szerek kifejlesztésével, megelégszenek a betegek életének meghosszabbításával, hiszen a meggyógyult, egészséges ember nem üzlet számukra, az már nem fog gyógyszerekre költeni. Ha meggyógyítanák a rákot, az hatalmas bevételkiesést jelentene a gyógyszergyártóknak, olyannyira, hogy akár tönkremennének, eltűnnének a piacról.

o-BIG-PHARMA-facebook

Ha konteót akar cáfolni az ember, nincs könnyű dolga. A titkos összeesküvés lényegéből fakad, hogy arról bizonyítékok nem állnak rendelkezésre, hiszen ha lennének ilyenek, akkor lőttek egésznek. A konteókat  a hívőik tehát  egyfajta “logikai úton” igazolják, bár ezek a levezetések meglehetősen általánosak (például: nem érdek a gyógyulás, mert akkor eltűnik a fogyasztó – ezért szánt szándékkal nem hatékonyak a gyógyszerek). Éppen ezért legfeljebb azt próbálom meg, hogy rámutatok a konteók alapfeltevéseiben feszülő ellentmondásokra, a levezetések hibáira.

Túl sokan vagyunk a Földön

Mint említettem, talán a legmerészebb rákgyógyszer-elmélet az, amely szerint a kemoterápiás gyógyszerekkel (is) kitervelt, szisztematikus népirtás, tömeggyilkosság folyik, mert a növekvő népesség útjában áll – kinek is? – hát valamiféle titkos elitnek. Az okoskodás arra irányul, hogy a Föld korlátozott erőforrásait ez a titkos elit már nem kívánja megosztani a növekvő népességgel, mert akkor neki nem jutna elég ivóvíz, fosszilis energia, tiszta levegő, termőföld stb. Az elmélet már sajnos a titkos elit kérdésénél meglehetősen homályos. Kik ezek és mekkora csoport? A zsidók? Nem jó, mert a rák a zsidókat éppúgy megtámadja, mint másokat. A gazdasági, pénzügyi elit? Steve Jobsnak talán csak elég pénze volt, mégis elvitte a rák és nyilván nem ő volt az egyetlen pénzügyi hatalmasság, aki így végezte. Politikusok? Antall Józseftől kezdve Hugo Chavcez-ig tarol közöttük a rák (bár igaz, konteó erre is akad: a dél-amerikai elnököket a CIA “mérgezte meg” rákkal…). És persze ott vannak az alakváltó gyíkemberek is. De tételezzük fel mégis, hogy létezik egy viszonylag szűk körű, titkos elit, aki a rettenetes machinációk mögött áll!

A cél felesleges és értelmetlen, aránytalan ráfordításokkal jár

Tulajdonképpen teljességgel érthetetlen, hogy miért fordítanának ennyi pénzt, energiát a népesség ritkítására. A politikai-pénzügyi hatalom birtokosai a legkevésbé szenvednek a Föld túlnépesedéséből fakadó bajokból, úgy általában a társadalmi problémáktól. Gazdagnak, befolyásosnak lenni mindig is jó volt – már a pestitsjárványok idején is a gazdagok tehették meg, hogy a dühöngő kór elől a városoktól messze fekvő, megvédhető birtokaikra húzódjanak. Az elitnek jelenleg sem gond a tiszta ivóvíz megszerzése, miközben az ivóvízhiány Afrikában millióknak napi probléma. A hatalmasoknak mindig lesz elég pénzük és befolyásuk, hogy megszerezzék maguknak amire szükségeük van, vagy akár olyan területre, városrészre költözzenek, amelyet nem, vagy alig érintenek a túlnépesedés problémái. Dél-Amerikában a szegények favelákban nyomorognak, a gazdagok meg zárt városrészekben élnek, ahová az ott lakókon kívül más be sem teheti a lábát. Nyilvánvaló, hogy sokkal olcsóbban, egyszerűbben és hatékonyabban oldható meg (meg is oldódik) az elit szeparálása és magas színvonalú életének biztosítása legális eszközökkel, mint bizonytalan eredményű, szupertitkos, költséges és világméretű akciókkal. A Föld valóban korlátozott erőforrásai pedig egy viszonylag szűk elitet még nagyon sokáig kiszolgálnak. Ha ezek a források jelentősen el is kezdenének apadni, csak az történne, ami a történelem során minden hasonló esetben. A szegények még szegényebbek lesznek, még kevesebbhez jutnak, a gazdagok és hatalmasok pedig ha kell, erővel biztosítják maguknak a javakat.

Feltűnő a hatékonyság általános hiánya

Ismét egy feltételezésből indulok ki, elfogadva, hogy a gyógyszerlobbi a titkos csoport eszköze, aki ennek (sőt, akár a chemtrail) segítségével akarja kiirtani, ritkítani a felesleges lakosságot. Nos, ahhoz képes, hogy ezek az emberek minden pénzt és hatalmat a kezükben tartanak, meglehetősen bénák. A Föld népessége növekszik, minden erőfeszítésük ellenére. Ott is növekszik, ahol például a brutális környezetszennyezés miatt – persze szigorúan környezetvédelmi, nyersanyagforrás-megőrzési okokból- esetleg épp jól jönne kissé megcsapolni a lakosságot – lásd Kína. Említhetném Indiát, Pakisztánt – ott sem éppen az elöregedő társadalom a fő probléma. A harmadik világból naponta bevándorlók tízezrei próbálnak eljutni a fejlett államokba, ahol csak a baj van velük – talán érdemes lenne ezen államok lakosságát irtani, de ez nem nagyon sikerül. Csupán mellékesen jegyzem meg: éppen ezekben az országokban (tehát ahol érdemes és talán kevésbé feltűnő lenne irtani az emberiséget) a lakossága jó része nemhogy kemoterápiát, de semmiféle orvosi kezelést nem kap. Ráadásul “a legalacsonyabb várható élettartamot (56 év) a legmagasabb termékenységi szinttel rendelkező országokban figyelték meg, s az AIDS nagyfokú elterjedésével magyarázták. Az elkövetkezendő évtizedekben azonban a HIV/AIDS és más betegségek okozta elhalálozások száma várhatóan csökkenni fog, ami a várható élettartam 69 évre való emelkedését vonja majd maga után 2045-2050-re, s 77 életévre 2095-2100-ra.” 
Ebben az esetben a gyógyszerlobbi a megbízói ellen dolgozik, akik botor módon elnézik nekik ezt: az AIDS egyre sikeresebb kezelése elsősorban a korszerű gyógyszereknek köszönhető.

Az Egyesült Államok népessége is folyamatosan nő, holott épp ez az ország, ahol a rák vezető halálok és az egészségügyi ellátás szintjét (minden probléma ellenére) hasonlítani sem lehet a fentiekhez, továbbá nagy a kemoterápiás gyógyszerek forgalma. Az is igaz, hogy az EU néhány államban stagnál vagy csökken a születésszám (többségében itt is nő), de éppen ezekben az országokban – köszönhetően a magas szintű egészségügyi ellátásnak –  szintén jellemző a kemoterápia alkalmazásának növekedése. Az állítólagos népirtás p.ellenére pedig  nem csak a népesség, de a születéskor várható élettartam is folyamatosan nő.

kemo 465712

Rossz a célcsoport

A titokzatos háttérhatalom – bár ritkításra, népirtásra törekszik – elég hebehurgyán teszi, szemmel láthatóan nincs tisztában egy népirtás hatékony megszervezésével. Ha már hatékony népirtásról van szó, az elődleges célpontnak a fiatal, nemzőképes nőknek, férfiaknak kellene lenniük, rögtön ezután jönnének a gyermekek. Amint már számos esetben hivatkoztam rá: a rák jellemzően időskori betegség, rizikója a hatvanadik életév után nő meg jelentősen.  Megint csak elég ostobán viselkedik a háttérhatalom, ha olyanok kiirtására koncentrál a kemoterápia révén, akiknek nagy valószínűséggel már nem lesz utódjuk és előreláthatóan rövidebb időn belül egyébként is meghalnak. Ugyanakkor éppen a gyermekkori daganatok gyógyításában már áttörés következett be: ezek nagy része jól gyógyítható.

Még a rossz célcsoporton belül is elég alacsony a hatékonyság

A konteósok szeretnek arra hivatkozni, hogy a kemoterápiával kezelt betegek 98%-a rövid időn belül meghal, de ez természetesen nem igaz. A betegség típusától (és sok más tényezőtől is) függően, de a kemoterápia eredményes. Ha teljes gyógyulás nem is, de sok esetben 5-10 éves, vagy azt meghaladó túlélés az esetek nagy számában várható. A túlélés időtartama pedig fokozatos nő. Ismét arról van szó tehát, hogy a háttérhatalom – miközben kiirtásra törekszik – nem túl logikusan eleve meghosszabítja az idős betegek életét és ebben egyre eredményesebb. Ha konteós célok léteznének, nem javulnának a túlélési mutatók, ad absurdum egyáltalán semmiféle gyógyszert nem fejlesztenének – hadd hulljon a férgese!

Az egyes betegségek kezelése eredményességében sincs semmiféle logika

Ha már a kemoval irtanák az emberiséget, úgy lenne ésszerű és gazdaságos, hogy a leggyakoribb ráktípusokat lehetne legkevésbé gyógyítani (és ebben nem mutatkozna fejlődés), míg a ritka (tehát a kiirtás szempontjából nem hatékony, elhanyagolható) betegségeknél akár nem is foglalkoznának gyógyszerfejlesztéssel és kemoterápiás kezeléssel. A kép ezzel szemben jóval összetettebb. A mellrák vezető halálok, de javul a túlélés. Praktikus lenne, ha ebben nem javítanának a gyógyszergyártók – hiszen úgy minél rövidebb idő alatt minél több embert vinne el. A hererák meglehetősen ritka betegség, de ma már szinte minden esetben teljes egészében gyógyítható – kérdés, hogy miért fordítottak erre időt, energiát, hiszen az előfordulási aránya miatt népirtásban semmiféle szerepe nem lehet, oly mindegy, hogy gyógyítják-e vagy sem. Számos vérképzőszervi daganatos betegség esetében jelentős eredmények születtek: egyes betegségek már gyógyíthatók, némelyiknél az elmúlt 10-15 évben történt áttörés. Sőt, a kemoterápia bevezetése előtt a túlélés néhány hónap volt, ez később megnőtt 3-4 évre, ma már a tíz éven túli túlélés is reális, egyre gyakoribb cél. Ennek semmi értelme, ha van egy jó kis daganatos betegség, amiben rövid időn belül meghalnak az emberek (és ez a cél) miért hosszabbítanák a túlélést pénzt, időt nem kímélve, akár még évtizedekkel is?

Az a fránya tüdőrák

Sajnos a háttérhatalom – legyen bármilyen elvetemült és körültekintő – nem nagyon hangolja össze a tevékenységét a kormányokkal, netán nem kellő mértékben irányítja azokat. A daganatos betegségek között a tüdőrák vezető helyet foglal el, miközben kialakulásának legfőbb oka ma már nem vitatottan a dohányzás. Ráadásul ez a betegség nem gyógyítható, a túlélési kilátások sem valami fényesek. És mit tesznek, mit tettek a kormányok az elmúlt évtizedekben, szerte a világon? Komoly erőfeszítéseket a dohányzás visszaszorítására. Ez nem csoda: a dohányzás okozta megbetegedéssel összefüggő kiadások óriásiak. Ráadásul úgy tűnik, ebben az esetben az emberek önként és dalolva mennek a vágóhídra: sok mindennel lehet vádolni a háttérhatalmat, de azzal aligha, hogy az kényszeríti a dohányosokat a szenvedélyükre. De az emberek szeretnek cigarettázni akkor is, ha tudják, hogy jó eséllyel megbetegednek majd ettől. A Big Pharma-t vádolni azzal, hogy a gyógykezeléssel népirtásra törekszik egy olyan betegség esetében, amit döntően maguknak okoznak az emberek, nem tűnik túl ésszerű következtetésnek.

Lennének sokkal olcsóbb, gyorsabb és hatékonyabb módszerek

Ha valakik-tudjukik valóban a népesség kiirtására törekednének, lényegesen egyszerűbb módszerekkel élnének, amelyek ráadásul sokkal jobban kontrollálhatóak és/vagy titkolhatóak. A vezetékes ivóvíz mérgezése, kórokozók, járványok terjesztése éppen ilyen, szemben a kemoterápiával, amely egy konkrét embert céloz, ellenőrzött és dokumentált körülmények között. De még eddig sem kell elmenni: elég lenne csak néhány dolgot nem tenni, és máris sűrűbben hullanának az emberek. Praktikusan, ha nem kezelnék sehogy a daganatos betegeket, jóval gyorsabban halnának meg.

A konteó, miszerint a kemoterápia a népirtás, népességcsökkentés eszköze, éppen olyan alaptalan, mint amekkora baromságnak hangzik. Még ha létezne is valamiféle titkos csoport, amelynek gonoszsága és hatalma csak Vöröskoponya, Lex Luthor és Megatron egyesített erejéhez mérhető, érthetetlen miért éppen ilyen költséges, bonyolult és ráadásul teljesen hatástalan módszert választanának. A kérdésre a választ talán a tudasfaja.com-on találhatjuk meg.

Reklámok